Kongsberg Jazzfestival 2024 Åpningskonsert

Cécile McLorin Salvant
ons. 3 jul. 18:00 - 19:30
ons. 3 jul.
18:00 - 19:30
  • ons. 3 jul.
    18:00 - 19:30
    Musikkteateret

Vokaljazzens førstedame kommer til Kongsberg med både Grammy-priser og -nominasjoner i bagasjen.

Vi trenger ikke fundere stort lenger på hvem som skal overta vokaltronen etter vokalister som Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan og Dee Dee Bridgwater. Cécile McLorin Salvant har allerede inntatt tronen med den største selvfølgelighet. Onsdag 3. juli spiller hun festivalens åpningskonsert. 

I løpet av få år har Cécile Mclorin Salvant erobret et stort og internasjonalt publikum. Platene hennes blir unisont positivt mottatt, hun har vunnet flere Grammypriser og befinner seg alltid i toppen når diverse favorittlister publiseres ved årsslutt. Således var hun bare forbigått av Joshua Redman i avstemningen om årets plate i Jazzwise høsten 2023. Hun har tre ganger vunnet Grammy-prisen for beste vokaljazz, og til Grammy-utdelingen i 2024 er hun på nytt nominert i samme kategori.

Mélusine var årets plate fra Salvant, og det er hovedsakelig stoff fra denne plata hun vil framføre på Kongsberg Jazzfestival. Mélusine er en mytisk skikkelse fra gammel europeisk folklore. Fra livet og ned ble hun framstilt som halvt slange eller fisk. Hun hadde en avtale med sin mann om at han ikke skulle spionere på henne i badet, men da han gjorde det, forvandlet hun seg til en drage! En slik historie kan det spinnes mange sanger av, og Cécile McClorin Salvant er nettopp den vokalisten som kan blåse liv og episk tyngde inn i dette gamle sagnstoffet med sine nykomponerte sanger. Hun framfører dem med sedvanlig personlighet og ekte innlevelse.

Hennes allsidige bakgrunn, med røtter både i amerikansk og europeisk – særlig fransk – musikkkultur, bidrar til å gjøre hennes konserter spesielle og personlige og til store musikkopplevelser.

Dørene åpner kl. 17:00 
Konsertstart kl. 18:00