Kongsberg Jazzfestival 2024

Mona Krogstad: Serenity Now feat. Kristoffer Lo (bestillingsverk)
lø. 6 juli 17:00 - 18:00
lø. 6 juli
17:00 - 18:00
  • lø. 6 juli
    17:00 - 18:00
    Sølvsalen

I en verden preget av stadig støy og uro inviterer Serenity Now lytteren inn i et musikalsk landskap der håp og ettertanke står i sentrum. Gjennom lyriske melodier og levende samspill utforsker verket kontrasten mellom det kraftfulle, insisterende og fredelige, meditative øyeblikk.

Inspirert av temaer som kjærlighet, kommunikasjon og spiritualitet, søker verket å utforske de dype aspektene av det å være menneske. Mona Krogstad fascineres av kunstens uendelige formidlingsevne, og gjennom «Serenity Now» ønsker hun å oppfordre lytteren til å reflektere over sitt indre selv.

Mona Krogstad – tenorsaksofon
Hogne Kleiberg – piano
Kertu Aer – kontrabass
Veslemøy Narvesen – slagverk
Kristoffer Lo – flugabone, gitar, effekter etc

Kristoffer Lo er en markant musikant, produsent og komponist som har gjort seg bemerket gjennom band som Highasakite, slowshift, YODOK og PELbO. Han har de siste årene laget musikken til en rekke filmer og serier som “Makta” og “Aksel”, produsert artister som Oda Felicia og Øystein Herkedal, ved siden av å slippe debutalbum og spille debutkonserter på Øyafestivalen og Pstereo med bandet sitt slowshift.

Mona Krogstad er en saksofonist og komponist utdannet fra Jazzlinja på NTNU i Trondheim og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hun er aktiv i prosjekter som JUNO, Superspreder, Ladybird Orchestra og sin egen Mona Krogstad Quartet som har sluppet sin kritikerroste debutplate «Virgo Sun» (Øra Fonogram).