KOR400

SANGFESTIVAL FOR ALLE!
lør. 31 aug. 11:00 - 18:00
lør. 31 aug.
11:00 - 18:00

Alle korene i Kongsberg kommune inviterer kormedlemmer og alle andre som har lyst til å synge til sangfestival i forbindelse med Kongsbergs 400-årsjubileum.

Sangfestivalen er for deg som har lyst til å prøve å synge, bli inspirert til å utvikle deg som sanger og møte mange andre som liker å synge! Gjennom en rekke workshoper og foredrag ønsker vi å gi alle sangglede, mestringsfølelse og sanginspirasjon. Workshopene passer for alle. På Haspa kafé kan du kjøpe lunsj og dele erfaringer med andre sangere. 

Den kjente vokalgruppa Pitsj avslutter dagen med konsert i Musikkteateret.

PROGRAM

Fra kl.11: Registrering og mingling
KL 11.20 Velkommen til felles åpning med sang og informasjon i Musikkteateret. 

WORKSHOPER FRA 12-15.30. Du kan velge inntil tre av workshopene, som holdes parallelt flere steder på Krona.

WORKSHOP 1: OPERASKOLE Lurer du på hvordan operasangere klarer å synge med slik kraft og innlevelse? Denne workshopen er for alle som har lyst til å utforske den store stemmen i seg og lære grunnleggende sangteknikk for operasangere. Byens egne operasangere Isa Katharina Gericke og Anne-Carolyn Schlüter holder operaskole for oss.

WORKSHOP 2: STEMMENS SUPERKRAFT Marius Holth er opptatt av lekenhet, kreativitet og det å ta med følelsene inn i sangen. Til daglig jobber han på Teaterhøyskolen i Oslo, og reiser rundt i landet og har korseminarer med blant annet fokus på «den kreative stemmen» og «kortrøkk». Marius underviser på en måte som gjør at alle, uansett sangbakgrunn, forstår hva han mener.

WORKSHOP 3: PRØV DEG SOM DIRIGENT Tenker du at det hadde vært fint å dirigere innimellom, eller bare er nysgjerrig på hva en dirigent egentlig gjør? På dette kurset lærer du de grunnleggende taktfigurene, og får innsyn i hvordan du får koret til å synge som du ønsker. Anine Kruse er dirigent for en rekke kor og ensembler, og synger i Pitsj.

WORKSHOP 4: LYTT OG IMPROVISER Bli med på en aktiv sekvens med fokus på lytting og improvisasjon! Gjennom morsomme øvelser, kroppsliggjøring, bevegelse og enkle, gehørbaserte teknikker får du utforske blant annet følgesang, sirkelsang og call-respons. Anja Skybakmoen er sanger, komponist og tekstforfatter, og synger i Pitsj.

WORKSHOP 5: DEN RYTMISKE KORSANGEREN Gjennom leik og rytmiske øvelser skal vi jobbe med å skape en felles rytmisk «groove», og bli enda tryggere på det rytmiske elementet ved musikken. Hva skal til for at det skal svinge enda bedre av sangene? Og hvordan skal vi virkelig kunne kjenne rytmen i kroppen når vi synger! Benedikte Kruse er utdannet sanger og musikkpedagog, og synger i Pitsj.

WORKSHOP 6: SANGGLEDE OG RYTMELEIK (barn 8-12 år): Kor er sangglede og fellesskap, og i denne workshopen skal vi synge og leike oss med rytmer gjennom bevegelse og body percussion. Vi prøver oss på «vocal painting» og leiker oss rytmisk med en kjent sang. Dette blir gøy! Marianne Tovsrud Knutsen er kordirigent og -arrangør, musiker, lærer og inspirator.

WORKSHOP 7: RYTME, GROOVE OG CIRCLE-SONGS (ungdom 13-16 år) I workshopen kommer vi til å ha fokus på rytmisk sang, og jobbe med rytme og groove med utgangspunkt i bevegelse. Vi utfolder oss på gulvet med sirkelsang og gruppeimprovisasjon, og tar i bruk tegnspråket «vocal painting» til å skape musikk i øyeblikket. Marianne Tovsrud Knutsen holder også denne workshopen.

WORKSHOP 8 & 9 : OH, HAPPY DAY! (8- barn 8-12 år, 9- ungdom 13-16 år) Synger du i kor? Eller har du kanskje aldri sunget i kor og har lyst å prøve? Richard Dahn jr. sprer alltid glede til dem som synger i kor med ham. Her kan du oppleve en morsom time med Richard, kjenne på hvilken kraft stemmen din har og hvor fint det er å lage musikk sammen med andre.

FOREDRAG: KORSANG FOR ET BEDRE LIV! Visste du at korsang ikke bare gir deg sosial gevinst, men også er viktig både fysisk, psykisk, kognitivt og eksistensielt? Men hvorfor gir korsang deg bedre helse og hva er egentlig «lyden av fellesskap»? I dette foredraget av kordirigent og musikkprofessor Anne Haugland Balsnes får du svar på nettopp det.

SAMTALE: REISEN MOT EN INTERNASJONAL OPERAKARRIERE 400 år etter at tyske gruvearbeidere emigrerte til Kongsberg har Aleksander Løe Myrling reist motsatt vei for å ta del i det internasjonale operamiljøet i Tyskland. Aleksander byr på skildringer av livet som operasanger, fra kulturskolen og musikklinja på Kongsberg til engasjementet som Young Artist på Staatsoper Stuttgart. Noen smakebiter blir det helt sikkert.

KONSERT MED VOKALGRUPPA PITSJ KL 18
Pitsj består av Anja Eline Skybakmoen, Ane Carmen Roggen, Ida Roggen, Anine Kruse og Benedikte Kruse. De byr på finstemte tolkninger av viseskatter, standardlåter og nyskrevet musikk. De har dyrket fram et sound som er både tøft og feminint, kombinert med musikalsk lekenhet og overskudd med et fokus på de gode tekstene. PRAKTISK INFO Billetter er i salg og kan kjøpes på kongsbergmusikkteater.no. Pris: 250 kr, inkludert workshoper, foredrag og konsert med Pitsj.

Haspa kafe holder åpent hele dagen og tilbyr lunsj, drikke og andre godsaker. Korene serverer gratis kaker og hjemmebakst for alle deltakerne.

Vi takker for støtten til KOR400 fra Kongsberg400, Kongsberg Musikkråd og Sparebanken DNB. KOR400 arrangeres av Acta Musicae, Kongsberg Kantori, Voices, Kongsberg blandede kor, Hedenstad barnekor, Efteløt barnekor, Korint, Kongsberg barne -og ungdomskor, Tensing, Kongsberg kirkes barnekor, Musikklinja v/Kongsberg videregående skole, Åpent kor og Mannsangen.