Christian 4.de - fra Kongerekka

FU Senior foredrag ved Are Sende
ti. 7 mai 19:00 - 20:00
ti. 7 mai
19:00 - 20:00
  • ti. 7 mai
    19:00 - 20:00
    Musikkteateret

I mai feirer Kongsberg at det er 400 år siden Christian 4.de slo ut med armen og proklamerte “Her skal byen ligge”. Eller er det kanskje bare en historie? Vi har invitert selveste Are Sende Osen, Kongerekka personlig, til Musikkteateret i Kongsberg for å fortelle om Christian Kvart i anledning byens 400 glitrende år. 

Are Sende Osen er som mange vet, kjent for podkast-serien Kongerekka som tar for seg ALLE de norske kongene. Han forteller uhøytidelig, lett og underholdende, og det han sier stemmer. Serien begynner med Harald Hårfagre som samla hele Norge til ett rike på grunn av ei dame. Deretter går det, bokstavelig talt, slag i slag. 1200 år, 67 konger og 43 episoder seinere slutter serien med det kongehuset vi har i dag. 
7. mai er det selvfølgelig Kongsbergs grunnlegger Christian 4. som står i fokus.

Om Kongerekka: Kongerekka er vår game of Thrones - fra virkeligheten!
For historia om de norske kongene har alt Game of Thrones har: Intriger, sex, brodermord og store slag - bare ikke riktig så mange drager.
K o n g e r e k k a passer for deg som ikke visste at du er interessert i historie, for deg som er det, og for alle som liker å høre gode historier! Kongerekka er blitt utrolig godt mottatt og har nå over4 millioner nedlastinger. Det har også blitt 3 bøker basert på serien som har fått gode anmeldelser.

Osen har holdt foredrag om kongerekka på biblioteker, kulturhus, skoler, eldrehjem, vikingfestivaler, middelalderfestivaler, kulturnetter, Stiklestad, Stortinget og slottet.