Nyttårskonserten

Søn 8. jan 2023 kl. 17:00

HVOR: Musikkteateret
VARIGHET: Forventet varighet: 2 timer min.
PRIS: fra 320,- til 420,-

Kjøp billett

Endelig kan Kongsberg Byorkester igjen inviterer til nyttårsfest i Musikkteateret!

Søndag 8. januar er Musikkteateret pyntet til fest, og vi gleder oss til å kunne servere et rikt og variert musikalsk måltid der den tradisjonelle nyttårsmusikken får følge av klassiske verk og mer moderne toner.

På programmet står både Champagnegalopp, Johann Strauss’ polka Unter Donner und Blitz og Webers «Oberonovertyre». I «H. Sivertsen medley» kan publikum hygge seg med et knippe viser signert Halvdan Sivertsen i et flott arrangement av Lars Erik Gudim. Mer norsk musikk blir det når folkevisa Knut Liten og Sylvelin presenteres i moderne drakt, og folkemusikk er også inspirasjonen til «Childrens March - Over the Hills and Far Away» av den australske komponisten Percy Grainger.

I løpet av konserten beveger vi oss ut i verden og lar oss inspirere av arabisk kultur i en energisk «Arabesque» skrevet amerikanske komponisten Samuel R. Hazo og av cubansk dans i Arturo Márquez´ kjente «Danzon nr. 2».

I en variert meny hører det også med både swingende toner og originalskrevet korpsmusikk. Byorkesteret presenterer begge deler med «Let it snow» i et arrangement av Gordon Goodwin og stemningsfulle «Sleep» av Eric Withacre.

Det hele presenteres av konferansier og solist Håkon Kornstad som også har en sentral musikalsk rolle under konserten.

Håkon Kornstad er en prisbelønt norsk jazzsaksofonist og anerkjent innen jazzmiljøet over hele verden. I 2009 oppdaget han også sangstemmen sin, og han fullførte en mastergrad ved Norsk operahøgskole i 2014. Han deler nå tiden mellom to disse to musikalske sjangrene som står i sterk kontrast til hverandre og kombinerer dem på unike måter.

Dette får vi oppleve til fulle under Nyttårskonserten når han er solist med Kongsberg Byorkester. Vi lover både kjente arier og friske rytmer!

Musikken får følge av små retter som serveres i løpet av konserten. I år er det Jonas B. som står for smaksopplevelsene. De har komponert en meny som passer til anledningen og vi lover gode smaker og delikate retter.

Som alltid serverer Fiskum fruktpresseri sin egen eplemost som aperitiff. En hyggelig tradisjon som setter feststemningen allerede i foajeen.

Velkommen til konsert!