Katie Mahan

Fre 8. sep kl. 19:00

HVOR: Musikkteateret
VARIGHET: 60 min.
PRIS: 280,-

Kjøp billett

Katie Mahan er en amerikansk pianist som har fått oppmerksomhet over hele verden for sin nyskapende musikalske personlighet, poetiske tolkninger og elegante sceneopptredener.
Hun mestrer et bredt repertoar, både et rent klassisk repertoar og et crossover-repertoar. Det er imidlertid som tolker av musikken til George Gershwin, Claude Debussy og Wolfgang Amadeus Mozart hun har utmerket seg.


Katie har spilt på de største arenaer med de største orkestre. Noen eksempler er Konzerthaus i Berlin, Prinzregenten theater i Munchen og Hall of the Moscow Conservatory i Moskva med orkestre som Wiener Residenz Orchestra, Prague Philharmonia og Vancouver Metropolitan Orchestra.  

Hennes diskografi er omfattende, men den mest betydningsfulle innspilling så langt er den komplette pianomusikken til Leonard Bernstein. Den ble bestilt av Deutsche Grammophon til ære for 100-årsdagen for komponistens fødsel.
Hennes siste album for plateselskapet Steinway & Sons, Once Upon a Time" med musikk av Mozart og Liszt (2022), Beethoven-albumet Appassionata (2020) og CD + DVD-settet Classical Gershwin (2019) ble valgt ut av Lufthansa, Swiss Airlines og Austrian Airlines for å bli presentert på deres underholdningsprogrammer ombord på flyreiser over hele verden. 

Katie har produsert en serie med videoblogger der hun tar lytterne med på en reise gjennom Mozart liv i hans egen fødeby, nettopp Salzburg. Hun flyttet til denne byen fordi, som hun fortalte en intervjuer;Jeg har alltid drømt en dag om å bo i denne vakre byen hvor Mozart levde og pustet!