BOWIE and Berlin – Håvard Bakke og The Goon Squad

Tor 26. okt kl. 20:00

HVOR: Musikkteateret
VARIGHET: 90 min.
PRIS: 480,-

Kjøp billett

David Bowie var en utøver som gikk gjennom mange hamskifter i løpet av en lang karriere. Bowies Berlin-periode på slutten av 70-tallet står igjen som en av hans mest helstøpte. Nå gir vokalist Håvard Bakke og bandet The Goon Squad deg de mest tidløse låtene fra Bowies Berlin-trilogi.

I 1976 flyttet David Bowie og Iggy Pop fra Los Angeles til Berlin med ønske om et markant miljøskifte, samt å bremse et stadig mer eskalerende narkotika-misbruk. Sett i ettertid hadde nye impulser og en relativt anonym tilværelse en positiv innvirkning på dem begge. Duoen samarbeidet på to album for Iggy, mens Bowie hentet inn produsentene Brian Eno og Tony Visconti og begynte arbeidet på det som senere skulle bli kjent som Berlin-trilogien. Albumene Low (1977), Heroes (1977) og Lodger (1979) står som solide pillarer i David Bowies diskografi.

Trilogien som Bowie selv kalte sitt DNA, har i tiårene etter fått status som usedvanlig viktige plater som har inspirert en hel generasjon musikere.

Denne kvelden får publikum utvalgte utdrag fra alle tre albumene i trilogien, før Bakke og The Goon Squad runder av med noen andre godbiter fra David Bowies rikholdige katalog.

Foto: Anniken Askeland

Skuespiller, sanger og artist Håvard Bakke har vært Bowie-fan i mange år, og har fremført låtene hans på en rekke konserter, samt på «Stjernekamp» på NRK i 2016.

The Goon Squad - besetning:
Espen Beranek Holm – vokal, kor, gitar, keyboards
Frode Vassel – vokal & kor
Anette Gil – vokal & kor
Vidar Ersfjord – keyboards
Fredrik Eilertsen - gitar
Knut Afløy – bass & kor
Even Finsrud – trommer
Bjørn Einar Hanstveit – perkusjon
Erik Johannessen – trombone
Peder Øiseth – trompet
Ola Welo - saksofon