Damer i Blues

Rita Engedalen og Margit Bakken
fr. 8 mars 19:30 - 20:30
fr. 8 mars
19:30 - 20:30
  • fr. 8 mars
    19:30 - 20:30
    Musikkteateret

Damer i Blues 

Rita Engedalen og Margit Bakken kunne i 2023 feire 20-års samarbeid med sine musikalske hyldester til viktige kvinner i bluesens historie. 

Fredag 08.mars spiller de på hjemmebane i Kongsberg i Musikkteateret og vil markere den internasjonale kvinnedagen i samarbeid med Kongsberg Kommune. 

I denne anledning har Damer i Blues med seg sitt nye og kritikerroste album «My Precious Blues» som ble utgitt i forbindelse med deres 20 -års jubileum 2023.  
Både Rita og Margit fortryller sitt publikum med sine sterke stemmer og endelig har de kommet med ny musikk! Duoen ga i 2012 ut albumet Broken Soul Blues, som høstet gode omtaler både i Norge og utlandet. 

«Det blir en hyllest til noen av de tøffe damene som brøytet vei og satte varige spor i musikkhistorien og samfunnet. De hadde mange tekster om kjærlighet, kamp, politikk, urett og rasisme. Sterke stemmer som vi verdsetter høyt, og som vi mener er viktig å løfte frem. De tidlige tøffe og selvstendige blueskvinnene må aldri glemmes! De var, og de er, fortsatt store forbilder og de har gitt oss så mye inspirasjon, sier Rita Engedalen og Margit Bakken.»

De har med seg Espen Liland på gitar, Knut Hem på trommer og Bård Gunnar Moe på bass til Musikkteateret i Kongsberg på kvinnedagen.

Under denne konserten vil de også vise noe fra sin utstilling Kvinner i KAMP digitalt.