Kongsberg sangen

Kongsberg Viseklubb
sø. 14 april 17:00 - 18:45
sø. 14 april
17:00 - 18:45
  • sø. 14 april
    17:00 - 18:45
    Musikkteateret

Velkommen til Kongsberg Viseklubbs jubileumsarrangement Konsgbergsangen Konsgeberg By feirer 400 år. I 55 av disse årene har Kongsberg Viseklubb vært en viktig kulturaktør. De har arrangert en rekke visekonserter, lyrikkmatinéer og lokalrevyer  - ofte med fulle hus.

I jubileumsåret vil viseklubben gi en gave til byen. Og hva er en bedre gave enn å oppleve Kongsbergsjela gjennom Kongsbergsanger skrevet i ulike tidsepoker med ulike tekstforfattere?

Den offisielle Kongsbersangen skrevet til byjubileet i 1924 , er selvsagt med i tillegg til 22 andre sanger ,- noen kjente og noen ukjente. Men felles for alle: De løfter fram historien, naturen, folka og alt det vi verdsetter i byen vår.

Noen av sangene framføres av Viseklubbens egne medlemmer. Et par tidligere revynummer, like aktuelle i dag, er også med. En viktig aktør er Mannasangen2024,- jubileumskoret som Kongsberg Musikkråd har etablert spesielt for jubileet. Flott og spenstig 4-stemmig mannsang under ledelse av Heidi Tovsrud Knutsen.

Konferansier er byens egen lokalpatriot Anne Marie Ottersen. 
Akkompagnement er kapellmester Helge Wahl Flatland på tangent, Ketil Aasen på bass og Magnus Sefaniassen Eide på trommer.

Flere av sangene blir allsang. Du kan glede deg!