Opplev klassisk piano på internasjonalt nivå !

Kaite Mahan

FRE 8. SEP KL. 19:00
HVOR: Musikkteateret
PRIS: 280,-

Katie Mahan er en amerikansk pianist som har fått oppmerksomhet over hele verden for sin nyskapende musikalske personlighet, poetiske tolkninger og elegante sceneopptredener.
Hun mestrer et bredt repertoar, både et rent klassisk repertoar og et crossover-repertoar. Det er imidlertid som tolker av musikken til George Gershwin, Claude Debussy og Wolfgang Amadeus Mozart hun har utmerket seg.

Katie har spilt på de største arenaer med de største orkestre. Noen eksempler er Konzerthaus i Berlin, Prinzregenten theater i Munchen og Hall of the Moscow Conservatory i Moskva med orkestre som Wiener Residenz Orchestra, Prague Philharmonia og Vancouver Metropolitan Orchestra.

Hennes diskografi er omfattende, men den mest betydningsfulle innspilling så langt er den komplette pianomusikken til Leonard Bernstein. Den ble bestilt av Deutsche Grammophon til ære for 100-årsdagen for komponistens fødsel.
Hennes siste album for plateselskapet Steinway & Sons, Once Upon a Time; med musikk av Mozart og Liszt (2022), Beethoven-albumet Appassionata (2020) og CD + DVD Classical Gershwin (2019), ble valgt ut av Lufthansa, Swiss Airlines og Austrian Airlines for å bli presentert på deres underholdningsprogrammer ombord på flyreiser over hele verden.

Katie har produsert en serie med videoblogger der hun tar lytterne med på en reise gjennom Mozart liv i hans egen fødeby, nettopp Salzburg. Hun flyttet til denne byen fordi, som hun fortalte en intervju: Jeg har alltid drømt en dag om å bo i denne vakre byen hvor Mozart levde og pustet!

Ida Pelliccioli

TOR 19. OKT KL. 19:00
HVOR: Musikkteateret
PRIS: 280,-

Den italienske stjernepianisten Ide Pelliccioli er tilbake i Kongsberg og vi gleder oss til å høre henne igjen!

Denne konserten er reise fra spansk tangentmusikk til Wiens klassiske stil gjennom arbeidet til en glemt komponist – Manuel Balsco de Nebra.
Inspirasjonen bak dette programmet er den glemte musikken til den spanske komponisten fra Sevilla, Manuel Blasco de Nebra (1750-1784). Han var arvtakeren til Scarlatti på mange måter, og han var dessuten en komponist som var godt kjent med hva som skjedde andre steder i Europa på 1770-tallet.

Da han døde, solgte søstrene en imponerende samling av 1833 stykker for cembalo, orgel og piano – 172 stykker var hans egne verker, resten var stykker av tyske, italienske og franske komponister. Hans uttrykksfulle verden er langt mer søkende enn Scarlatti, en kvalitet som noen ganger minner oss om musikken til Mozart og Haydn og forhåndsannonserer Schubert og til og med Chopin.