Susanne Lundeng Trio – Hold dæ på vingan

Fre 16. okt kl. 19:00

HVOR: Sølvsalen
VARIGHET: 90 min.
PRIS: 290,-
ARRANGØR: Strøk AS

Kjøp billett

Susanne Lundeng feirer 50 år i livet og 30 år på veien med albumet «HOLD DÆ PÅ VINGAN».
Nå kommer hun til Sølvsalen i Kongsberg Musikkteater !

Susanne Lundeng har med forankring i nordnorsk folkemusikk utviklet seg til en særpreget felespiller, komponist, sanger og musikalsk fritenker, og har bl.a. høstet en Spellemannpris i folkemusikk for sin utgivelse av nordlandsslåtter.

De seneste a°rene har hun utviklet seg fra a° være en av Norges mest meritterte felespillere til a° i tillegg bli en prisbelønnet tekstforfatter. I 2019 fikk hun NOPAs tekstpris for tittelkuttet pa° sitt forrige album «Det va nære pa°» (2018), hvor hun for første gang ga ut egne tekster, og juryen beskrev det som: «en nyskapende, klisjefri perle av norskspra°klig sanglyrikk».
Pa° dette nye albumet er det igjen tekster som tar utgangspunkt i de store, sa° vel som de enkle spørsma°lene, med lekende og utforskende spra°kføring.I tekster og melodier skildrer Susanne Lundeng livets drama, både i forhold til mennesker og landskap. Musikken blir omtalt som drivende melankolsk, nedtonet, sår og stormfull.

Susanne Lundeng trio går fra de sarteste, nesten ikke hørbare toner til det mest ekspressive og lekne rytmiske ensemblespill. I samspillet med Nils-Olav Johansen og Erik Nylander utforskes hennes musikk i fargen av tradisjonell musikk fra hele verden.

Konsertomtaler:

«Det er lett, lekent og lystig, samtidig som det er dystert, stormfullt og rørende.»

«Det er jordnært, men samtidig intenst og ra°tt.»
«musikk som maler fargesterke bilder.»Folkebladet v/ Stine Aarvik, mandag 28. oktober 2019

Susanne Lundeng er ute med albumet «Hold dæ pa° vingan» i februar 2020.