Group 4UTSOLGT!

Nøtteknekkeren – Moscow Art Ballet Theater

Søn 19. des kl. 19:30

HVOR: Musikkteateret
VARIGHET: 140 min.
PRIS: fra 595,- til 695,-
ARRANGØR: Moscow Art Ballet Theater

Kjøp billett

Moscow Art Ballet Theater kommer til Kongsberg Musikkteater med en av verdens mest kjente balletter: «Nøtteknekkeren»!
Igjen kan vårt publikum få oppleve klassisk ballett på internasjonalt nivå !

Den magiske forestillingen forbindes ofte med jul og vinterhøytiden. Den er ikke kun en ballett, men også et juleeventyr mange holder kjært.

Det opprinnelige eventyret ble skrevet av den tyske forfatteren E.T.A. Hoffman i 1816. Nesten 50 år senere, skrev den franske forfatteren Alexandre Dumas en ny versjon av Hoffmans eventyr. Dumas sin versjon ble i 1892 gjort til en ballett med Peter Tsjajkovskijs vakre, fengende musikk og koreografi av Marius Petipa.

Siden den tid, har «Nøtteknekkeren» blitt en av verdens mest kjente balletter. Det fascinerende eventyret om lille Clara, den onde musekongen, og den modige nøtteknekkeren appellerer til både barn og voksne. Forestillingen blir årlig oppført på teater- og operascener over hele verden. Nå kommer den endelig til Kongsberg Musikkteater!

Moscow Art Ballet Theater er et balletteater som turnerer både i Russland og Europa, med klassisk ballett på repertoaret. Danserne er uteksaminert fra Moscow State Academy of Choreography og Vaganova Ballet Academy i St. Petersburg.

Varighet: 1 time og 50 minutter, inkludert pause.