Naturvitenskap for alle

Tor 19. mar kl. 19:00

HVOR: Sølvsalen
VARIGHET: 120 min.
PRIS: 120,-
ARRANGØR: Kongsberg Bibliotek

Kjøp billett

Kongsberg bibliotek inviterer til naturvitenskapelig helaften i Sølvsalen 19. mars kl 19. Denne kvelden kan du møte tre fagfolk som alle har skrevet bøker om sitt fagfelt. Hit kommer de for å presentere bøkene sine. Og det på en måte slik at alle kan henge med.

Wasim Zahid har en doktorgrad i medisin, er hjertespesialist og forfatter, kjent som «Twitterlegen», som lege fra NRK-programmet «Hva feiler det deg?» og som spaltist i VG Helg. Til daglig jobber han som kardiolog ved Drammen sykehus. Hit kommer han for å snakke om sin bok Hjerte for hjertet. Boka forklarer typiske hjertelidelser som flimmer, infarkt og hjertesvikt, og hvilke symptomer som gjerne kommer forut for disse. Boka henvender seg til pasienter, pårørende og andre som ønsker å bevare et sunt og friskt hjerte.

Hanna Nyborg Støstad jobber i Naturvernforbundet. Hun har doktorgrad i evolusjonsbiologi og en mastergrad i økologi. Hun vil presentere sin bok Eventyrlig evolusjon. Boka lærer oss om hvordan evolusjonen har formet dyrene rundt oss. Forfatteren tar for seg merkelige dyr fra Telemark til Antarktis og forklarer hvorfor de oppfører seg som de gjør. Her får vi høre om iguaner som spruter blod for å skremme bort fienden, albatrosser som er utro for å få mest levedyktig avkom, og øgler som løper ekstra fort for å tilpasse seg livet i byen. Hun har bred erfaring med populærvitenskapelig formidling.

Jessica Lönn-Stensrud har en doktorgrad i mikrobiologi fra det Odontologiske fakultet ved Universitetet i Oslo og en master i praktisk pedagogikk. Nå jobber hun med forskning, undervisning og forskningsformidling ved Realfagsbiblioteket, Universitetet i Oslo. Hun vil presentere sin bok Vi må snakke om bakterier. Menneskene er helt avhengig av bakterier som lever på oss og i oss. Av alle bakterier er 99 % hjelpsomme og livsviktige for oss. Det er bare den ene prosenten som truer vår helse som forskerne har konsentrert sin forskning på.