Hyllest til Beethoven 250 år med Greg Niemczuk

Tor 6. feb kl. 19:00

HVOR: Sølvsalen
PRIS: 270,-
ARRANGØR: Kongsberg Musikkteater

Kjøp billett

I 2020 er det 250 år siden Ludvig van Beethoven ble født og dette jubileet vil bli feiret over hele verden – også i Kongsberg! Og Greg Niemczuk – den kjente polske mesterpianisten – vil naturligvis være med å markere denne giganten innen den klassiske musikken.

Greg Niemczuk har vært en fast årlig gjest i Kongsberg Musikkteater de siste 3 årene. Og han har holdt konserter i Musikkteatret med nye program hvert år: «Chopin i ord og toner», «Greg spiller Grieg» og «Mesterverk for piano». Greg Niemczuk er for spøk blitt kalt «Musikkteateatets huspianist».
Greg Niemczuk vil under konserten hente fram en del av Beethovens mest kjente og mest populære verk for piano. Selv om Greg er mest kjent som Chopin-tolker elsker han å spille og tolke Beethoven. Og den store tyske komponisten har ikke minst en spesiell plass i Gregs hjerte. Han har bl.a. alle Beethovens pianokonserter på sitt repertoar. Sist høst var Greg for eksempel solist i Beethovens 5. klaverkonsert – «Keiserkonserten» – med et symfoniorkester i Ecuador.

Selv om Greg turnérer og spiller hele verden rundt – spesielt i Kina, Japan og Sør-Amerika – har han fått en helt spesiell tilknytning og kjærlighet til Norge. I sesongen 2019/2020 gjennomfører han hele 3 store turnéer her i landet og holder til sammen over 30 åpne konserter i Norge – i tillegg til skolekonserter og mesterklasser. Dette gjør Greg Niemczuk uoffisielt til den mest turnerende pianisten i Norge.

Og Greg får stadig større fotfeste her i Norge. Overalt hvor Greg spiller blir han invitert tilbake. Hovedgrunnen er naturligvis at han er en så enestående begavet og dyktig pianist, men også fordi han er en så hyggelig gutt: vennlig, åpen, utadvendt, alltid smilende, begeistret, glad i mennesker, beskjeden og  takknemlig for alt – elsket og høyt respektert hvor enn han kommer.

Torsdag 6. februar setter han seg igjen til flygelet i Sølvsalen – denne gangen for å gi oss det beste fra Beethovens hånd.