El Muro Tango med Omar Mollo

Tor 24. sep kl. 19:00

HVOR: Sølvsalen
VARIGHET: 90 min.
PRIS: 395,-
ARRANGØR: Karl Espegard

Kjøp billett

Det norsk-argentinske tangobandet El Muro Tango har opplevd en eventyrlig fremgang siden oppstarten høsten 2016. Med en solid dose energi og et lidenskapelig uttrykk har bandet begeistret dansere og musikkelskere i hele Europa og Argentina. I 2018 besøkte de Kongsberg Musikkteater med Norske Talenter-finalistene Cyrena & Steinar, og ble tatt imot med stor jubel. Nå er de tilbake, og denne gangen har de med seg den argentinske stjernen Omar Mollo. Velkommen til en forrykende aften fylt av poesi og lidenskap!

Opprinnelig skulle den argentinske sangerinnen Inés Cuello til Norge i september med El Muro Tango, men på grunn av av restriksjoner i forbindelse med covid-19 har hun dessverre måttet avlyse. Heldigvis har Amsterdam-baserte Omar Mollo takket ja til å gjennomføre turnéen i hennes sted.

El Muro Tango ga ut sitt debutalbum i november 2018 til glimrende kritikker i den internasjonale pressen. «Ha°ndverket her er eksepsjonelt. Dette er kvalitetsmusikk, spilt til perfeksjon. Videre er det tydelig at hvert bandmedlem spiller hver note med den presise lidenskapen som forsikrer at tango simpelthen aldri kun ender opp i historiebøkene», skrev Dan Hobson i Songlines Magazine i sin anmeldelse av platen. Høsten 2019 debuterte bandet for et utsolgt Royal Concertgebouw i Amsterdam, og senere har det fulgt invitasjoner til festivaler som Jazzkaar (Tallin) og La Locura Tango Music Festival (Innsbruck). Gruppen har holdt tangoforestillinger med Norske Talenter-finalister Cyrena & Steinar pa° kulturhus rundt om i hele Norge, og jobber med et knippe av de fremste tangoartistene fra Buenos Aires som Juan Villarreal, Chino Laborde og Omar Mollo.

Omar Mollo er en prisbelønt tangosanger fra Pergamino i provinsen Buenos Aires, for tiden bosatt i Nederland. Hans siste album «Tango Cosmopolita» med Gran Orquesta Típica OTRA ble gitt ut av Sony Argentina i 2018 og nominert til Latin Grammy Awards. I 2013 vant han Carlos Gardel-prisen i kategorien “Beste album – mannlig tangoartist”, og i 2005 og 2015 ble han anerkjent av Konex Foundation som en av tiårets beste tangosangere. Omar holder jevnlig konserter over hele Europa, så vel som på de største tangofestivalene i Argentina.

Videoer:

El Muro Tango ft. Cyrena & Steinar – Nostálgico (Official Music Video)

Omar Mollo – Afiches (Official Video)

Brennheit tango får Mona til å dåne: – Dere er mesterklasse! (Norske talenter 2018)

Omar Mollo – La Ultima Curda