År – portrett i oktober

Lør 9. okt kl. 15:00

HVOR: Sølvsalen
VARIGHET: 90 min.
PRIS: 250,-
ARRANGØR: Kongsberg Viseklubb

Kjøp billett

Per Sandvik er et kjent navn for de som har fulgt Kongsberg Viseklubb gjennom noen tiår. I en periode var han bosatt i Numedal. Da dukket han opp på en av klubbens visekvelder, noe som førte til medlemskap og et mangeårig nært vennskap. Sjøl etter flytting beholdt Per kontakten med klubben.

Han har vært med på flere av viseklubbens store forestillinger, blant annet Evert Taube 100 årsjubileumsforestilling i 1990 og Erik Bye forestillingen «I fløyterens hjerte» i 2001. I 2019 ga Per ut platen «År» fordi den røde tråden er elementer fra et levd liv, et liv jeg identifiserer meg med, sier visesangeren.

Per Sandvik har reist land og strand rundt og sunget viser til eget gitarspill, også i resten av Norden. Til sammen over 1000 konserter er det blitt. I flere tiår var han en sentral skikkelse i det norske visemiljøet som programleder i NRKs «Visevenner i Store Studio» og formann i Visens Venner.CD-platen «År» med 18 viser representerer et utvalg dikt og sanger Per Sandvik stadig har vendt tilbake til de senere årene.

Tekstene er av kjente lyrikere som Olle Adolphson, Hans Østeng, Rigmor Falla, Per Lagerkvist, Erik Bye, Åse-Marie Nesse og Erik Bye. Visesangeren har også tonesatt noen av visene, men det er hans personlige og ektefølte tolkning som gir innhold til det levde livet i samlingen.

Til konserten har Per med seg en besetning på klassisk gitar, akkordeon/piano og cello, samt kor ledet av Vigdis Sandvik .